img

Вести

Нова вредна донација Дому здравља - Ултразвук за бољу здравствену заштиту жена

img

Print

После прошлонедељне вредне покрајинске донације у виду мамографа, данас је румском Дому здравља Општина Рума донирала нови, савремени ултразвучни апарат, који ће се користити за гинеколошке прегледе.

Реч је о ултразвуку нове генерације марке Philips, који ће на виши ниво подићи здравствену заштиту жена и за чију куповину је Општина Рума издвојила око 5 милиона динара.

Тим поводом председница Општине Рума Александра Ћирић Бошковић посетила је данас румски Дом здравља и у разговору са здравственим радницима, али и грађанима поручила да ће се улагања у модернизацију ове установе примарне здравствене заштите наставити.

"Нама је циљ да имамо најмодернију здравствену установу. Сами, и у сарадњи са вишим нивоима власти, обезбедили смо за наш Дом здравља у претходном периоду нови рендген апарат, санитетско возило, ултразвук за кардиолошке прегледе, мамограф, сада ултразвук савремене дијагностике за труднице и жене на редовним гинеколошким прегледима. Кренули смо и у реновирање Дечијег одељења, корак по корак мењамо естетску слику саме установе, али и квалитет пружања здравствених услуга", изјавила је председница Ћирић.

Ултразвучна дијагностика као нешкодљива метода, незаобилазна је у дијагностици обољења, утврђивању трудноће и праћењу раста плода, напомиње др Јелена Стојанац Мрачевић, директорица Дома здравља "Рума" и додаје да је стари, дотрајали ултразвучни апарат  у Дом здравља стигао 2009. године.

"Искористила бих прилику још једном да изразим захвалност локалној самоуправи која континуирано улаже у наш Дом здравља како бисмо нашим грађанима пружили бољу здравствену заштиту.  Ми као установа имамо едукован, стручан, квалитетан кадар који ће ову опрему искористити на најбољи могући начин у корист наших пацијената", нагласила је директорица др Стојанац Мрачевић.

На дневном нивоу у румском Дому здравља обави се око 20 ултразвучних гинеколошких прегледа.
donor
donor
donor
donor