img

Вести

Реновирана зграда месне канцеларије у Витојевцима

img

Print

Приоритет у раду локалне самоуправе су жеље и потребе свих становника наше општине, не само града, већ целокупне територије, свих села, поручила је председница Општине Рума Александра Ћирић, која је са својим сарадницима посетила данас Витојевце.

Општина Рума финансирала је уређење зграде месне канцеларије, објекта у центру села у коме се налазе амбуланта, пошта, дом културе, место где се одвија целокупан друштвени живот свих становника Витојеваца.

"Обећали смо да ћемо обићи сваку месну заједницу, да ћемо изаћи у сусрет свим мештанима и да ћемо урадити најприоритетније ствари за њихово село. Посетили смо прошле седмице Стејановце и Жарковац, данас смо у Витојевцима. Урадили смо спољашње уређење зграде, фасаду, замењене су плочице, постављена је нова ПВЦ столарија, расвета и видео надзор, уређен је парк испред месне канцеларије, ту је од раније и дечије игралиште, ово је не рачунајући школу једино место окупљања младих. Током ове године урадићемо и грејање унутар објекта, реновирати просторије амбуланте, поште, да заокружимо причу да наши Витојевчани имају све неопходне услове за један нормалан живот", изјавила је председница Ћирић.

Председник Савета МЗ Витојевци Драган Илић се захвалио Општини Рума на подршци.

"Много нам значи да имамо уређен центар села, пристојне услове у згради у коју свакодневно долази велики број мештана. Неко због месне канцеларије, неко због амбуланте или поште, у сваком случају ово је централно место окупљања у нашем селу. Зграда је стара, али је у добром стању и зато ће са предстојећим унутрашњим уређењем прича бити заокружена, имаћемо одличне услове какве можда немају ни већа села", казао је Илић.

Председница Ћирић је најавила да ће се у овој години реализовати велики број пројеката који ће подићи квалитет живота свих становника општине, те да ће улагања уследити у све области живота, у образовање, културу, здравство, инфраструктуру, социјалну заштиту и спорт.
donor
donor
donor
donor