img

Вести

Реновирана зграда месне канцеларије Жарковац - Уређен и центар села

img

Print

После Стејановаца, председница Општине Рума Александра Ћирић и заменица Биљана Поповић Јовановић посетиле су данас и Жарковац, где је локална самоуправа финансирала реновирање централног сеоског објекта у ком су смештени месна канцеларија, амбуланта, пошта, просторије културно уметничког друштва.

У току прошле године уређен је центар села, посредством пројекта Партиципативно буџетирање постављено је и ново дечије игралиште, а значајни радови обављени су на обнови Дома културе.

"Током читаве прошле године смо обраћали пажњу на све сеоске месне заједнице, трудили смо се да свака МЗ добије нешто од њихових приоритетних потреба. На почетку године смо се одлучили да због грађана уредимо просторије месне канеларије и амбуланте како бисмо свима обезбедили пристојне услове. Такође, зеленилом је оплемењен простор испред Дома културе, посађени су четинари, тује, украсно дрвеће, руже и лаванда. Постављени су ивичњаци и систем за заливање кап по кап. Постављене су плочице у Дому културе и у чекаоници Дома здравља. Обављено је глетовање и кречење ходника испред месне канцеларије. У самој месној канцеларији  извршено је глетовање и кречење просторија које користи KУД. Урађена је и санација дотрајалих олука. Центар села ће тек на пролеће добити свој пуни изглед, верујем да ћемо добити један леп амбијент, који ће бити место окупљања људи у селу", нагласила је председница Ћирић.

"Дом културе је добио и прикључак за гас, тако да ће се у објекту у наредном периоду урадити и квалитетно грејање, те ће се многобројна дружења или манифестације моћи несметано одржавати током читаве године", казала је председница Ћирић.

Председник Савета МЗ Жарковац Горан Бајић се захвалио Општини Рума на свесрдној помоћи приликом реализација идеја које имају за циљ да створе боље услове за живот свих мештана.

"Доста тога се у последње две године ради у Жарковцу. Бацили смо акценат претходних годину и по дана на сређивање центра села, сале, ресторана и ту је урађен огроман посао. Сада смо са зеленилом, са игралиштем створили и једно лепо окружење, пре свега за најмлађе. Наравно са гасификацијом и решавањем проблема грејања добићемо много и то нам је много важно, највише због пацијената у амбуланти. Велика сала Дома културе је већ сада атрактивна људима. Имали смо 28 прослава прошле године, наравно у простору смо мимо тога организовали разне састанке, затим даће, једноставно људи имају сада адекватан простор који могу користити за све животне ситуације", рекао је Бајић и додао да МЗ Жарковац планира да у центру села постави и бисту др Жарка Миладиновића, по коме место и носи име.

Председница Ћирић је истакла да ће се Општина Рума потрудити да се у сваком селу, у зависности од потреба, уради што се више може.

"Задатак је да све месне заједнице анимирамо да се укључе и раде на побољшању услова живота у својим селима. Циљ је да се и људима на селу обезбеде исти услови за живот као и људима који живе на градском подручју", закључила је председница Ћирић.
donor
donor
donor
donor