img

Вести

Реновирана мала сала Дома културе у Стејановцима

img

Print

Посвећујући пажњу потребама сеоских месних заједница и равномерном развоју свих делова наше општине, румска локална самоуправа чини све како би сви грађани имали што квалитетније услове за живот, а посебно је у фокусу друштвени живот на селу, поручила је председница Општине Рума Александра Ћирић приликом данашње посете Стејановцима.

Председница Ћирић и њена заменица Биљана Поповић Јовановић обишле су данас реновиране просторије мале сале стејановачког Дома културе.

Дом културе, посебно мала сала, централно је место окупљања Стејановчана свих генерација, па је тако било више него неопходно обновити овај објекат, рекла је председница Ћирић.

"Ово је главно место окупљања становника Стејановаца, простор где се одвија друштвени живот. Издвојили смо средства за комплетну реконструкцију сале, промену унутрашње и спољашње столарије, замену подова, уређење степеништа и улаза, затим глетовање и кречење зидова, постављена је комплетно нова расвета и клима уређаји. Настављамо даље са уређењем, имамо још у плану да у наредном периоду урадимо и комплетан Дом културе, да га реконструишемо и реновирамо, тако да се максимално трудимо да испунимо све захтеве и потребе наших мештана", поручила је председница Ћирић.

Реновирани простор користе бројна сеоска удружења од културно уметничких друштава, актива жена, ловаца и фудбалера, напоменула је заменица Биљана Поповић Јовановић.

"Стејановци јесу мали, али веома богати удружењима. Имамо одлично културно уметничко друштво којим ретко које село наше величине може да се подичи. Наш КУД опстаје и живи. До сада нам је рад био отежан, ја сам била и сада сам део тог друштва, упозната сам са проблемима, радили смо у хладној просторији, користили смо бучне грејалице од којих није могла музика да се чује. Сада је решен овим уређењем сале. Поред сале смо уредили и канцеларију КУД-а где ће вежбати и њихова певачка група. Поред КУД-а имамо и удружење жена које има своје просторије горе на спрату, али овде одржавају пријеме када имају госте. Ловци и фудбалери када имају вечере и дружење исто овде, тако да је за село значајно, сви користе ову салу", истакла је Биљана Поповић Јовановић.

Представница Удружења жена "Фрушкогорке" Ружица Дукић каже да је сада село добило уређен простор за прославе, што до сада није био случај.

"Ова сала нам служи за славља, пунолетства, за дечије рођендане. Прославићемо овде 8. март, славићемо Нову годину, Божић, шта год хоћемо, сад имамо. Кухиња је такође уређена, све је предивно. Деца имају топлу и уредну просторију за вежбање фолклора и они су задовољни, трче и радују се, сви смо веома задовољни", поручила је Ружица Дукић, која је на почетку свечаности отварања нових просторија рецитовала и њену песму захвалности специјално написану баш за ову прилику.
donor
donor
donor
donor