img

Вести

Сензорске чесме на шест локација у Руми

img

Print

Уважавајући предлоге грађана Општина Рума реализује још један овогодишњи пројекат Партиципативног буџетирања. На јавним површинама, на укупно шест локација у граду, у току је постављање сензорских чесми које ће грађанима омогућити освежење у току предстојећих летњих дана.

Општина Рума је издвојила 1.324.560 динара са ПДВ-ом за набавку чесми од којих су три већ постављене на Градском тргу, на игралишту у близини Дома здравља, као и код кошаркашког терена у паркићу поред ОШ "Вељко Дугошевић". Данас се монтира чесма и у Малом парку у Главној улици, док се у понедељак завршава цео пројекат постављањем чесми у Бродићу паркићу и Градској пијаци, напомиње Владислава Јаснић из Одељења за локални економски развој.

"Шесту годину Општина Рума спроводи пројекат "Партиципативно буџетирање" и у буџет уврштава пројектне идеје које су сами грађани предложили и изгласали као приоритетне за наредну годину. У 2021. години имамо пет пројеката, који се реализују и у граду и у сеоским месним заједницама, а у општинском буџету је обезбеђено око 15 милиона динара за њихово финансирање. Један од пројеката чија је реализација у току су и сензорске чесме на шест градских локација. Ово је нешто што је потребно нашем граду, реакције грађана су више него позитивне и ја могу само да апелујем на све нас да их чувамо, јер ће нам и те како значити у предстојећим топлим данима", изјавила је Владислава Јаснић.

Четири сензорске чесме се напајају енергијом из соларних панела, а две електричном енергијом. Три чесме нуде грађанима воду у четири нивоа: славине за децу и за особе са инвалидитетом; за одрасле; за пуњење флашица са водом и за кућне љубимце.

Јавно предузеће "Водовод" је на Градском тргу поставило и цистерну са водом за освежење, која ће на центру бити све док трају врућине.

Подсетимо, Општина Рума је у оквиру овогодишњег Партиципативно буџетирања већ реализовала пројекат набавке паметних табли за 11 основних школа(четири у граду, седам у селима), започет је пројекат Уређење дрвореда и повећање обима зеленила у Руми, а до краја године предстоје радови и на реконструкцији "Мале фонтане" и постављању Инклузивног игралишта код вртића "Ливаде".
donor
donor
donor
donor