img

Вести

Општина исплатила преко 10 милиона динара помоћи привредницима, пријаве и даље трају

img

Print

Општина Рума је закључно са данашњим даном исплатила помоћ за 143 привредна субјекта и за ту намену је до сада издвојено укупно 10.150.000 динара из општинског буџета. Реч је о локалној мери помоћи за коју је Општина Рума издвојила средства по други пут откако траје борба са корона вирусом.

Пријаве и даље трају, Комисија обрађује пријаве како пристижу, након чега следи и исплата помоћи. Поред исплаћене помоћи за 143 привредна субјекта, још три захтева су тренутно у обради, казао је Слађан Манчић, председник Општине Рума.

"Сви они који испуњавају услове ће добити помоћ. Евидентирали смо укупно 261 привредни субјекат који има право на помоћ. Темпо је доста добар, за седам дана смо исплатили више од пола њих. Помоћи ћемо свима који се пријаве. На крају овог другог циклуса помоћи малим и средњим предузећима на општинском сајту ћемо истаћи имена оних привредних субјеката којима је исплаћена помоћ, назив фирме, број запослених и висину помоћи", изјавио је председник Манчић.

Подсетимо, привредним субјектима који имају од једног до троје запослених Општина исплаћује једнократну помоћ од 50.000 динара. Онима који имају од четири до десет запослених - 150.000 динара, док ће онима са преко десет запослених бити исплаћено 300.000 динара. Као и прошлог пута фитнес центрима и теретанама намењено је по 30.000 динара.

Комисија за помоћ привредницима је до сада 16 захтева одбацила. Реч је о привредним субјектима који или не припадају делатностима које су обухваћене мерама подршке или не испуњавају услове за помоћ.
donor
donor
donor
donor