img

Вести

Реновирање фискултурне сале ОШ „Душан Јерковић"

img

Print

Ученици ОШ „Душан Јерковић" у Руми врло брзо ће имати адекватне услове за фискултуру и наставу физичког васпитања. Наиме, Општина Рума је започела почетком јануара пројекат реконструкције фискултурне сале и свлачионица Душанове школе, коју похађа око 800 ђака.

Сала је била у веома лошем стању, недостојна реномеа једне угледне школе, зато локална самоуправа наставља и у 2023. години да реновира школске објекте, али и све спортске терене како би наша деца имала идеалне услове и за рекреацију и за образовање, истакла је председница Општине Рума Александра Ћирић, приликом данашње посете ОШ "Душан Јерковић".

Пред сам почетак нове школске године када су били достављени бесплатни уџбеници за наше основце посетила сам ову школу и том приликом, нажалост, затекла сам фискултурну салу у веома лошем стању. Додатно ме је погодило то што је ово једна од највећих школа у самом граду, реномирана образовна установа чији ђаци постижу бројне успехе на такмичењима што значи да је наставни и учитељски кадар веома добар, да су нам ђаци веома добри и успешни, али да нажалост немају елементарне услове за наставу физичког васпитања. Одмах у договору са својим сарадницима одлучили смо да издвојимо додатна средства да се ова фискултурна сала реновира", изјавила је председница Ћирић.

Паркет је лепо изшмирглан, прелакиран, није било потребе га мењати, јер је у добром стању, само је требало доћи до здравог слоја. Зидови су прекречени, доња половина зидова биће обложена заштитним струњачама, како би унапредили безбедност деце. Такође, у склопу радова реновирају се и свлачионице. Ђаци ове школе ће имати идеалне услове за наставу физичког васпитања, јер без здраве деце, здравог школства, здравог спорта, нема ни здраве будућности", рекла је председница Ћирић.

Директорица ОШ „Душан Јерковић" Наташа Станић се захвалила Општини Рума на свесрдној помоћи у решавању вишегодишњег проблема неадекватних услова за одржавање наставе физичког васпитања.

„Цео колектив и деца, сви су веома срећни што ћемо добити услове какве наша школа и заслужује. Фискултурна сала нам је веома битна. Да подсетим ми смо друга школа у Срему што се тиче резултата које постижу наша деца у спорту, а прва смо образовна установа у Руми када је у питању школски спорт. Многи наши ђаци су државни прваци у разним спортовима, тако да сам поносна и пресрећна што ће имати сада идеалне услове да наставе да нижу успехе", казала је директорица Станић.

Председница Ћирић и њена заменица Биљана Поповић Јовановић најавиле су нова улагања у ову образовну установу.

„Започели смо радове и на реконструкцији кровног покривача на местима где је то потребно, а уследиће и замена осветљења у читавом школском објекту. У наредном периоду планирамо, у договору са директорком школе, да урадимо и фасаду, а пре тога заменимо и део старе столарије и поставимо нове ПВЦ прозоре", казала је председница Ћирић.

Завршетак радова на реновирању фискултурне сале и свлачионица очекује се у наредних неколико дана.
donor
donor
donor
donor