img

Вести

Румски боксер се уписао у историју

img

Print

Румљанин Ненад Јовановић уписао се у историју румског борилачког спорта поставши боксерски првак Србије у појединачној конкуренцији.

Појединачно првенство Србије у боксу завршено је спектакуларним финалним борбама на централном градском Тргу у Шапцу, а најбољи су изборили место у репрезентацији за Светско првенство у Београду.

Сјајни румски борац је у мечу за титулу најбољег у полу-велтер категорији -63,5кг надбоксао Николу Филиповића у бодовима 5:0 и у рингу изборио пласман на Светско првенство које се крајем октобра и почетком новембра одржава у Арени.

Млади спортиста задовољан је јер је остварио овогодишњи циљ да представља своју земљу на предстојећој највећој светској смотри бокса и да у дуелима са најбољим борцима потврди свој квалитет.

Његов тренер Борислав Крстић оцењује да је Ненад поставши појединачни првак Србије у боксу направио највећи сениорски успех у историји Руме када је у питању најплеменитија борилачка вештина, те да је Јовановић у обавези да настави да предано тренира, како би максимално искористио свој неспорни таленат.

Подсетимо, Јовановић је домаћу лигу прошле сезоне боксовао за вицепрвака Србије БК "Црвена звезда", а регионалну лигу за БК "Лозница" и у 18 свих одбоксаних мечева забележио је победу.
donor
donor
donor
donor