img

Вести

Седми циклус пројекта "Партиципативно буџетирање"

img

Print

Од 13. септембра Општина Рума започиње нови циклус пројекта по којем је препознатљива - "Партиципативно буџетирање".

Седму годину заредом грађанима румске општине омогућено је да директно учествују у креирању општинског буџета. Предлагање пројеката почиње у понедељак 13. септембра и трајаће до четвртка, 23. септембра.

Ове године акценат ће бити стављен на електронско предлагање пројеката, а пројектне идеје ће се слати на добро познати мејл: participativno@ruma.rs.

Упитник за прикупљање пројектних идеја се може преузети на Званичној презентацији Општине Рума www.ruma.rs (од 13. септембра) и у две зграде Општинске управе у Руми (Главна 107 и Орловићева 5), као и у свим сеоским месним канцеларијама, где ће у поменутом периоду бити постављене и гласачке кутије у које грађани могу убацити предлоге.

Сваки грађанин може да предложи колико год жели пројеката, не постоји ограничен број, али би требало да пројекти буду у интересу свих грађана, као и да су у надлежности локалне самоуправе.

Нема ни финансијских ограничења за пројекте, али акценат, као и до сада, треба да буде на микро пројектима, од локалног значаја.
donor
donor
donor
donor