img

Вести

Постављени мостићи, завршетак стазе Доњи Петровци - Путинци

img

Print

Реализација до сада најкомплекснијег пројекта "Партиципативног буџетирања" - изградње пешачко-бициклистичке стазе Доњи Петровци - Путинци завршава се данас.

Асфалтирање стазе дуге 1.500 метара, а широке 1,7 метара, почело је јутрос и цео посао ће се данас завршити.

Радове је обишао председник Општине Рума Слађан Манчић и у друштву најближих сарадника присуствовао монтирању металних мостића преко два канала који пресецају пешачко - бициклистичку стазу.

Пројекат, који се реализовао по фазама, је вредан 16.6 милиона динара без ПДВ-а, а на динамику радова су утицали многи фактори, од корона вируса, до много важнијих да је у близини археолошко налазиште Басијана, да су за премошћавање канала биле потребне дозволе "Вода Војводине".

"Грађани Доњих Петроваца и Путинаца су изразили жељу да стазом повежемо два села, да тиме повећамо и саму безбедност у саобраћају. Посао се данас завршава на задовољство свих нас, грађани оба села ће добити уређену стазу, осветљену и верујем да ће ово бити важна спона између два села, пре свега за све пешаке и бициклисте", изјавио је председник Манчић.

Председник Савета МЗ Доњи Петровци Горан Чворков је изразио задовољство што ће грађани две месне заједнице имати међусобну безбедну инфраструктурну везу.

"Ово ће бити прелепа стаза, која ће много значити и мештанима Доњих Петроваца и Путинаца. Небезбедно је било, доста несрећа, неколико изгубљених живота... Безбедност ће бити далеко већа и за пешаке и за бициклисте. Неће се више ићи коловозом, већ уређеном пешачко бициклистичком стазом. Грађани су ово сами предложили, потом изгласали и Општина је то испоштовала, што довољно говори о односу локалне самоуправе према жељама грађанима", истакао је Чворков.

Када је реч о вишегодишњем пројекту укључивања грађана у креирање општинског буџета -"Партиципативно буџетирање", ускоро креће и реализација преосталих пројеката који су уврштени у овогодишњи буџет.

"Креће реализација и пројекта Инклузивног игралишта за особе са сметњама у развоју. Локација игралишта биће тик уз Дневни боравак за децу и младе са сметњама у развоју. Ми смо испитали тржиште, мало компанија прави опрему за таква игралишта, реч је о специјалним справама, адаптираним за децу и младе са сметњама у развоју. Верујем у брзу реализацију и тог пројекта, баш као и пројекта озелењавања. Рекао сам јуче, набављамо 300 садница, процедура набавке је завршена. Биће вишка садница, јер смо 300 засадили у улици 15.мај, која је ипак дужа, па ћемо вишак крајем октобра, почетком новембра допремити саднице у све месне заједнице које имају потребу за озелењавањем", рекао је Манчић и најавивши да крећу процедурални послови око пројекта уређења простора око "Мале фонтане", али да од наредне седмице креће и нови циклус "Партиципативног буџетирања".
donor
donor
donor
donor