img

Вести

На Дан планете Земље почело постављање еко табли

img

Print

Јавно предузеће "Комуналац" почело је ове недеље акцију постављања еко табли на локалним путевима, односно између насељених места румске општине, укључујући и државни пут М21. На једној страни табле пише "Не бацајте смеће поред пута", а на другој "Све што ви баците поред пута неко мора да покупи".

Поред тога што улажемо максималан напор да Рума буде привредни центар, да привучемо што више инвеститора, да што више улажемо у путну и сваку другу инфраструктуру, трудимо се да наша општина буде једна од чистијих, рекао је председник Општине Рума, Слађан Манчић.

"Акција коју смо осмислили са нашим Јавним предузећем "Комуналац" је да поставимо еко табле - табле упозорења дуж свих путева на територији наше општине са циљем да наше грађане и све друге учеснике у саобраћају који пролазе кроз нашу општину, на неки начин опоменемо да не избацују смеће поред пута из аута јер на тај начин желимо да поправимо свест наших грађана и свих других учесника, али и да слика наше општине буде чистија, а не да нам поред пута, по каналима, на свим ћошковима настају било какве депоније или било какво смеће", изјавио је председник Манчић.

Директор ЈП "Комуналац", Драган Панић је рекао да ће на локалним путевима бити постављено 110 табли, отприлике на километар размака једне између других.

"Желели смо да у скаду са Даном планете Земље скренемо пажњу свима онима који возе и који отварају прозоре и бацају отпад из кола, као и онима који доносе отпад поред пута. У ситуацији смо да су нам путеви све бољи, а делови поред пута све гори. То свакако није добро за све нас и овом акцијом смо желели да замолимо све оне који возе да не бацају смеће и не прљају нашу околину", рекао је Панић.

Вредност еко табли које су финансиране из општинског буџета је 900.000 динара са ПДВ-ом.
donor
donor
donor
donor