img

Вести

Боља епидемиолошка ситуација у Руми, у току вакцинација становништва

img

Print

У румској општини се бележи пад броја заражених вирусом COVID-19. Закључно са јучерашњим даном на корона вирус је позитивно 229 грађана.

"Ситуација је доста добра, евидентан је пад броја заражених. Жеља нам је да изађемо из ове ванредне ситуације, а касније и да уз помоћ вакцинације у потпуности превазиђемо ову епидемиолошку кризу", рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић и додао да грађани у Србији могу да бирају вакцину, што није случај у другим земљама у окружењу.

"Наш Дом здравља је јуче почео са вакцинацијом. Вакцинисано је 90 наших суграђана, данас се планира вакцинација њих 144-оро. У Дому здравља имамо две просторије, где два тима раде вакцинацију људи. Отварамо и пункт за имунизацију у Културном центру, с обзиром на то да се полако уочавају гужве. То не чуди, јер је све веће интересовање грађана и захтев Дома здравља је да од понедељка почне са радом и пункт у КЦ-у. Ми смо спремни за то и већ сутра ћемо обезбедити све услове, а одлука је на Дому здравља када ће пункт бити у употреби", истакао је Манчић.

Општина Рума је, каже председник Манчић, обезбедила и превоз уколико неко није у могућности да дође на заказану вакцинацију.

"Неће бити пунктова по селима, али и ми и Дом здравља ћемо обезбедити превоз за све људе, покретне и непокретне, болесне, млађе и старије, из било ког дела наше општине. Тако да ће сви имати прилику да се вакцинишу у заказаном термину", поручио је Манчић.
donor
donor
donor
donor