img

Вести

Почиње вакцинација у Руми

img

Print

Прве вакцине за широку имунизацију грађана стигле су у Дом здравља "Рума" и данас почиње вакцинација становништва.

Имунизација се обавља у Дому здравља "Рума", а на последњој седници општинског Штаба за ванредне ситуације донета је одлука да се у Културном центру "Брана Црнчевић" оформи пункт за масовну имунизацију становништва и то је простор који ће се користити у случају гужви у Дому здравља.

Вакцинација се врши по позиву, сви грађани који су се пријавили преко Е-управе или кол центра ће бити позвани, обавештени о времену и месту вакцинације, а пре вакцинације ће сви проћи лекарске прегледе да би лекар утврдио да ли постоје контариндикације за вакцину.  

Што се тиче епидемиолошке ситуације у нашој општини она се поправља и бележи се пад броја позитивних на корона вирус у односу на претходну седмицу.

"Закључно са понедељком евидентирано је 245 грађана позитивних на вирус ковид-19, што је много мање у односу на претходну седмицу. Апелујем на људе, ко жели, ко може, нека се пријави за  вакцину. Ја ћу се такође вакцинисати. Иначе, редовно се годинама уназад вакцинишем и против сезонског грипа. Вакцине су спасиле човечанство. Без обзира на све разноразне теорије завере, ничег бољег у овом моменту нема. Ова вакцина ће да подигне имунитет људима, да их заштити", рекао је председник Општине Рума Слађан Манчић.
donor
donor
donor
donor