img

Вести

Вакцинација против вируса ковид 19

img

Print

У Руми је почела вакцинација против корона вируса. Прве дозе фајзерове вакцине, намењене корисницима и запосленима, достављене су крајем прошле седмице  Геронтолошком центру "Срем", а јуче је и у Дому здравља "Рума" кренула вакцинација запослених.

Вакцинација је добровољна и препоручена, није обавезна, свако ко је дао писмену сагласност да жели да се вакцинише фајзеровом вакцином биће вакцинисан. Након три седмице прима се још једна доза вакцине, тако да ће се вакцинисање у Геронтолошком центру и румском Дому здравља обављати и крајем јануара и почетком фебруара.

Када је реч о Дому здравља "Рума" приоритети су они који раде у ковид амбулантама, на узорковању метаријала, рентген техничари који су у контакту са оболелима, а потом и сви остали запослени у Дому здравља.

Епидемиолошка ситуација у румској општини се поправља. У последњих десетак дана смањен је број пацијената, поготово првих прегледа.

На дневном нивоу се прегледа негде између 150 и 180 људи, што је и за 100 пацијената мање у односу на претходне седмице. У ковид амбуланти кажу да је реч углавном о лакшој симптоматологији, стога је значајно и смањен број пацијената који се упућују ка вишим нивоима здравствене заштите, тј. Општој болници у Сремској Митровици.
donor
donor
donor
donor