img

Вести

Штаб за ванредне ситуације - Пораст броја заражених, од понедељка појачан рад ковид амбуланте

img

Print

На данашњој седници Штаба за ванредне ситуације Општине Рума констатовано је да се епидемија вируса ковид 19 не смирује и да је закључно са јучерашњим даном у румској општини 641 позитиван пацијент, рекао је председник Општине Рума, Слађан Манчић.

„И даље су велике гужве и притисак на ковид амбуланту. Претходних седам дана је прегледано 1338 пацијената, преко 440 је тестирано. Епидемија и даље не посустаје и неопходно је да покушамо да дамо лични допринос, мислим на све грађане, да сви дамо допринос, да што мање користимо било какве ситуације где су велике гужве, да избегавамо контакте, примењујемо мере и на крају крајева озбиљно схватимо ову ситуацију јер постајемо сведоци да неки људи из нашег окружења имају проблеме што се тиче овог вируса“, апеловао је Манчић.

Од понедељка ће у првој смени радити још једна група медицинског особља која ће појачати рад ковид амбуланте.

„Мислим да ће још један тим растеретити прву смену која ради и смањити гужву. Захваљујем се људима у Дому здравља, ми смо симболично на прошлој седници Скупштине општине Рума донели одлуку да наградимо те људе са по 10.000 динара. На све начине покушавамо да смањимо гужве и мучење људи који од 5 сати ујутру долазе и заузимају ред, мада је Дом здравља пробао да уведе систем дељења бројева па да људи не стоје у реду него да у одређено време долазе. Обратили су нам се за помоћ за даљинске топломере, ми ћемо им данас испоручити оно што им недостаје, стојимо на располагању“, изјавио је председник.

На седници нису донете нове мере, а данас се од 17 сати очекује примена нових мера са републичког нивоа.

„Ми ћемо те мере применити на територији наше општине и наше службе ће контролисати примену истих“, рекао је Манчић.
donor
donor
donor
donor