img

Вести

Обележен Светски дан добровољних давалаца крви - Признања за вишеструке даваоце

img

Print

Црвени крст Рума поводом Светског дана добровољних давалаца крви организовао је у Градској кући доделу признања вишеструким даваоцима румске општине. Током 2023. године грађани наше општине поклонили су укупно 1.584 јединица крви, како на организованом акцијама на територији Општине, тако и у Институту за трансфузију крви Србије и Заводу за трансфузију крви Војводине. 

Плакетама и признањима награђено је укупно 135 давалаца, 66 их крв је дало пет пута, тридесеторо 10 пута, 20 давалаца крв је дало 20 пута, десеторо 35 пута, 50 пута крв је дало шест суграђана и троје 75 пута, који су награђени сребрним планетама.

„Рад Црвеног крста  Рума ће и даље бити усмерен на васпитно-мотивациони рад, пропагирање и анимирање нових добровољних давалаца  крви, а првенствено младих. Стога, Црвени крст, следећи своју мисију на ублажавању људске патње, мобилизацијом  снага човечности, промоцијом и унапређењем хуманитарних вредности унутар заједнице,  значајно место у свом раду посвећује добровољном давалаштву крви и Вама, као појединцима којима данас исказујемо поштовање и дубоку захвалност“, рекао је Марко Ћулибрк, секретар Црвеног крста Рума. честитајући свима 14. јун - Светски дан добровољних давалаца крви. 

У име Општине Рума даваоцима и организацији Црвеног крста захвалила се Биљана Поповић Јовановић, заменица председника Општине Рума. 

„Свима упућујем честитке и дивљење, јер за давалаштво поред добре воље  потребна је и храброст. Ви сте пример како људи треба да се понашају, посебно младим генерацијама. Поред старијих, овде видим много жена, младих који дају наду да ће младе генерације кренути вашим стопама на најхуманијем путу“, истакла је Биљана Поповић Јовановић. 
donor
donor
donor
donor