img

Вести

Радови на плажи Борковачког језера - Да излетиште Борковац буде прави туристички бисер Срема

img

Print

У току је реализација заједничког пројекта Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и Општине Рума који има за циљ да унапреди туристичку понуду наше општине.

Реч је о пројекту уређења излетишта Борковац, а уз значајну финансијску помоћ започети су радови на уређењу плаже на језеру.

Тим поводом најомиљеније румско излетиште посетио је др Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам и том приликом разговарао је са председницом Општине Рума Александром Ћирић Бошковић о динамици радова.

Са плаже је уклоњен стари бетон, завршени су земљани радови, изграђен је потпорни зид, а крајњи циљ је да у комплетно новом руху борковачка плажа дочека нову купалишну сезону.

"То је озбиљан пројекат који захтева велики труд, велики рад, велика средства, пре свега велико стрпљење у реализацији. Захваљујући подршци господина Иванишевића и Покрајинске владе, читавог тима људи који је подржао нашу иницијативу, ми смо кренули полако у реализацију овог пројекта. Тренутно су радови на уређењу плаже на језеру Борковац. Земљани радови су завршени, урађен је потпорни бедем, треба да кренемо даље у другу фазу радова, то је уређење саме плаже која би била спремна до ове купалишне сезоне", казала је председница Ћирић Бошковић.

Покрајински сектратар др Иванишевић сматра да је кључ у борби са развијеним туристичким тржиштима у томе да морамо понудити садржај и аутентичност локације.

"Рума јесте потпуно аутентична локација, локална самоуправа у Руми је то препознала пре неколико година и данас смо говорили о наставку пројекта, да наставимо уређење до бране да бисмо ову купалишну сезону дочекали спремни. Морам да похвалим локалну самоуправу Рума, јер адекватно одговара на сваки захтев, на пројектно - техничку документацију и то је оно што чини ту сарадњу двосмерном. Ми ћемо свакако у наредном периоду наставити ту сарадњу", изјавио је др Иванишевић нагласивши да је 2019. године евидентирано око 25 хиљада ноћења у Руми, а 2023. преко 35 хиљада ноћења што свакако показује да се Рума позиционира на туристичкој мапи целе Србије.

Рума је чвориште важних путева, зато је важно оснажити и туристичку понуду, искористити добар туристички потенцијал.

Изградњом Фрушкогорског коридора отвара се нова велика шанса за промоцију туризма у нашој општини, у коме ће свакако окосница бити управо излетиште Борковац.
donor
donor
donor
donor