img

Вести

Нове медаље на међународној сцени за румске теквондисте

img

Print

Румски спортисти, чланови Теквондо клуба "Змај" учестовали су протеклог викенда на престижном турниру "Скопље Опен Рамус" Г1 класе.

Престоница Северне Македоније угостила је 218 тимова из 23 земље са укупно 860 такмичара. Змајеви из Руме су и овог пута имали запажен резултат, наступили су са 9 такмичара који су се борили за бодове и квоте за репрезентацију.

Првог дана наступили су кадети и јуниори и освојили 4 медаље у кадетској и једну у јуниорској конкуренцији. Екипно су кадети заузели 6. место док су јуниори заузели 10. место.

Другог дана у сениорској конкуренцији учешће је пријавила чак 101 екипа, а ТК "Змај" је настипио са две такмичарке и освојио једну сребрну медаљу, забележивши битне бодове за светску ранг листу и екипни пласман 25. место на турниру.

Медаље за румски клуб освојили су: кадети - златну медаљу Аријана Ивановић, сребрну Константин Живановић, док су се бронзаним медаљама окитили Наталија Шавија и Тамара Гаковић.

У јуниорима златну медаљу освојио је Павле Радишић, док су у квалификацијама заустављени Андреј Ивановић и Урош Шавија.

Последњег дана такмичења изузетан наступ имала је наша сениорка Јована Мушицки која је после тешких мечева и победа над репрезентативкама Србије, Француске, Босне и Херцеговине заустављена у финалу и тако освојила сребрну медаљу.

Исидора Шавија која је наступила у категорији до 57 кг заустављена је у квалификационим мечевима.

Горан Живановић, Миладин Дакић и Борислав Крстић тренери клуба изузетно су задовољни наступом Румљана на турниру у Северној Македонији. Румски такмичари су показали да се у Руми вежба системски и плански у свим узрасним категоријама, да наши такмичари припадају самом врху теквондо спорта, поручили су из ТК "Змај" захваливши се Савезу спортова и Општини Рума на великој подршци и добрим условима које обезбеђују за бављење спортом.
donor
donor
donor
donor