img

Вести

Председница Ћирић Бошковић: Изградња булевара у Руми није само велики инфраструктурни подухват, већ је и симбол наше визије за напредак

img

Print

У току су радови на изградњи првог булевара у Руми. Председница Општине Рума Александра Ћирић Бошковић обишла је данас велико градилиште на западној страни града, где су радови започети крајем прошле године, а завршетак је планиран током 2025. године.

Највећи део средстава за ове радове локална самоуправа је обезбедила у сарадњи са Владом АП Војводине.

Тренутно се одвијају радови у делу улице од канала до улице Николе Тесле. На северној страни улице, спроведене су значајне промене. Уклоњено је дрвеће како би се направио простор за нове подземне инсталације, а до сада је завршено око 80% атмосферске канализације. Такође, радови на рушењу тротоара до кућа су у току, као и ископ рова за подземне инсталације за ПТТ, струју, гас и воду.

Са јужне стране улице, такође су започели важни радови. Ископ атмосферске канализације је у току, као и део електро инсталација - превезивање постојеће мреже.

„Изградњом булевара Рума ће добити модерну функционалну саобраћајницу са бициклистичком и пешачком стазом, али и нове паркинге и тротоаре. Целом дужином булевара биће посађен нов дрворед“, изјавила је председница Ћирић Бошковић.

„Модернизација саобраћајне инфраструктуре и гарантовање сигурности наших суграђана су приоритети локалне самоуправе. Верујемо да је изградња овог булевара не само корак ка модернизацији града, већ и израз наше посвећености стварању окружења које ће обезбедити безбедност и удобност за све наше грађане. Овај пројекат није само инфраструктурни подухват, већ је симбол наше визије за напредак и добробит свих нас“, поручила је председница Ћирић Бошковић.
donor
donor
donor
donor