img

Вести

Две медаље за румске савате борце на Светском купу у Мађарској

img

Print

Спортисти Савате бокс клуба "Рума" наступили су на Светском купу у саватеу "Будимпешта Опен" у суботу 27.1.2024. године, у главном граду Мађарске, са два представника и освојивши једну златну и једну бронзану медаљу.

Златну медаљу освојио је Марко Видаковић у категорији +85кг у сениорској конкуренцији од девет такмичара у асу саватеу, победивши убедљиво у све три борбе противнике из Хрватске и Мађарске.

Бронзану медаљу освојио је Дарко Грујић, у категорији до 75кг у сениорској конкуренцији од седам такмичара, савладавши представника Хрватске, а изгубивши у полуфиналу од противника из Италије.

Са њима су путовали и тренери Миодраг Ракић и Љубомир Дамјановић и био је ово одличан почетак године за наше спортисте.

"Марко Видаковић тренира у Савате бокс клубу "Рума" десет година, осам година се такмичи и до сада је остварио изузетне резултате за репрезентацију Србије. Најуспешнији је сениор Србије у комбат саватеу за 2023. годину, категорисани спортиста и стипендиста Министарства спорта Републике Србије. Марко је апсолвент Факултета спорта и физичког васпитања у Новом Саду има тек 24 године и већ има изграђену успешну спортску каријеру. Дарко Грујић је био јуниорски првак Југославије у саватеу 1989. године, још увек наступа за Савате бокс клуб "Рума", оперативни је тренер у саватеу и најстарији такмичар клуба. Ова два такмичара треба да послуже као пример младим генерацијама за упорност и остварене спортске резултате", поручио је Миодраг Ракић тренер СБК "Рума".

Покровитељ рада Савате бокс клуба "Рума" је Општина Рума и за све ове године, а има их 41, тренинзи су бесплатни како би сваком члану омогућили исте услове да тренирају и остваре врхунске резултате.
donor
donor
donor
donor