img

Вести

Награђене најбоље школе Срема у школском спорту

img

Print

Доделом признања и свечаношћу у Културном центру "Брана Црнчевић" данас је спуштена завеса на школски спорт за школску 2022/23. годину.

Савез за школски спорт Срема наградио је данас у Руми најбоље основне и средње школе Сремског округа у школском спорту.

Румске школе су се поново истакле добрим резултатима. ОШ "Змај Јова Јовановић" је заузела друго место у категорији пионира, док је ОШ "Душан Јерковић" трећа у конкуренцији пионирки.

Најуспешнија основна школа Срема је ОШ "Јован Јовановић Змај"- Сремска Митровица, док је у конкуренцији средњих школа признање уручено Митровачкој гимназији  - Сремска Митровица.

Свечаности је присуствовао и председник СО Рума Стеван Ковачевић који је подсетио да се у нашој општини посебна пажња посвећује школском спорту, јер је он база која на најбољи начин промовише спортске стилове живота.

"Улажемо значајна средства у опремање спортске инфраструктуре спортских клубова и школа. Опремање и изградњу спортских сала у школама, терена, атлетских стаза и тако ћемо чинити и убудуће. Спорт као животна филозофија помаже стварању младих, здравих и продуктивних чланова друштва и у том послу Општина Рума ће Савезу спортова и образовним установама увек бити савезник и партнер", рекао је Ковачевић.

Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт Србије и прослављени одбојкашки репрезентативац наше земље нагласио је важност школског спорта и додао да свако признање повећава самопоуздање код деце.

"Захваљујем наставницима који раде са децом, јер је школски спорт веза између тог такмичарског и професионалног спорта, такође велику пажњу обраћамо и на децу која не савладају ту вештину до те мере да учествују у такмичењу него им дајемо могућност да схвате да неке спортске активности ће допринети да се осећају боље, тај здрав стил живота. Знамо да на другу половину живота управо утичу највише навике стечене у првој", казао је Танасковић честитајући награђеним школама.

Све школе из седам сремских општина учестовале су у школским спортским такмичењима, а више хиљада ученика надметало се у укупно девет спортских грана.

Списак награђених школа
donor
donor
donor
donor