img

Вести

Одржана XXXIX седница Скупштине општине Рума

img

Print

Скупштина Општине Рума одржала је данас последње овогодишње заседање, на којем је донела одлуку о покретању поступка јавно-приватног партнерства за одржавање локалне путне инфраструктуре на територији румске општине.

Председник СО Рума Стеван Ковачевић је истакао да је циљ  да се дугорочно реши питање одржавања локалне инфраструктуре на тај начин што ће се успостављањем јавно - приватног партнерства направити дугорочни уговор, тако да ће Општина моћи поузданије да планира све активности на уређењу локалне путне инфраструктуре.

"Ова тачка означава почетак рада на овом озбиљном послу којим желимо да послове уређења локалне путне инфраструктуре дефинишемо на дугорочнијим основама. Расписаћемо позив за проналажење партнера са којим ћемо радити на реализацији ових послова на дужи временски период, баш као што смо донели акт о јавно - приватном партнерству за организовање јавног превоза на сличан начин регулишемо и односе са вршиоцима послова на одржавању локалне путне инфраструктуре", рекао је Ковачевић.

Скупштина је усвојила и неколико планских докумената, као и програме пословања јавних предузећа за 2024. годину.

"Планови за наредну годину су у складу са општинском стратегијом развоја јавних предузећа. Дефинисано је учешће јавних предузећа у кључним и капитаним пројектима локалне самоуправе. Наша јавна предузаћа морају да доприносе решавању оних животних потреба због којих су и основани. У том смислу ми смо уложили значајна средства у модернизацију јавних предузећа, како би она могла да послују на савременим принципима", казао је Ковачевић.

У оквиру тачке избори и именовања нови в.д. мандати су поверени Зорану Неговановићу (ЈП Гас-Рума), Снежани Бањац (ЈП Водовод) и Владислави Повић (Јавно предузећe урбанизам и изградња Рума).
donor
donor
donor
donor