img

Вести

49. Ликовна колонија Борковац - Плакета "Миливој Николајевић" уручена румском академском сликару Жељку Радићу

img

Print

У сјајној празничној атмосфери синоћ је у Културном центру "Брана Црнчевић" у Руми отворена изложбa радова са 49. Ликовне колонијe “Борковац”, уједно и завршни програм Завичајног музеја Рума у овој години.

Овогодишња колонија издваја се посебном чари и креативности, фокусирајући се на дигиталну графику. На изложби су представљени радови осам талентованих уметника: Марина Моне, Ана Мариновић, Снежана Стефановић, Драгана Купрешанин, Сања Жигић, Константинос Петровић, Божо Иванковић и Жељко Радић.

Стручни жири, у саставу др Угљеша Цолић, академски уметник из Новог Сада, Драган Цакић, директор Међунарoдног филмског фестивала "Mister Vorky" Рума и Драгомир Јанковић, историчар уметности, музејски саветник, једногласно је донео одлуку да се бронзана плакета "Миливој Николајевић" за 2023. годину додели господину Жељку Радићу, академском уметнику из Руме за најуспешнији наступ на овогодишњем сазиву колоније, као и за многоструко учешће на овој манифестацији којим је знатно допринео изградњи њене физиономије и унапређењу умтничког садржаја.

Изложба ће красити Велики хол Културног центра до 10. јануара 2024. године.

Улаз је слободан.
donor
donor
donor
donor