img

Вести

Уређење урбаних џепова у Руми

img

Print

Наставља се брига о унапређењу стамбених заједница у нашој општини. Низом мера, субвенција и директне финансијске подршке Општина Рума настоји да преузме највећи део трошкова у унапређењу услова живота у колективним стамбеним заједницама. Субвенционишу се термоизолациони радови на објектима, уређење фасада, кречење унутрашњости зграда, поправке кровова, замена столарије, али и уређење дворишних простора.

У току су радови на уређење дворишног простора у строгом центру града, на почетку улице 27. октобар, ка коме гравитирају три зграде.

Локацију је данас обишла председница Општине Рума Александра Ћирић Бошковић подсетивши да је стратешка одлука локалне самоуправе да из корена ствари мења на боље, да то јесте дуг процес, али да се у том науму посвећеним радом може успети, те да се резултати ангажмана Општине Рума већ сада виде.

У поменутом дворишту извршена је комплетна реконструкција фекалне и кишне канализације.

Уместо импровизованог пута са утабаном ризлом, који је током већег дела године прекривен блатом, механизација Сремпута ће асфалтирати коловоз, уредити паркинг места, тротоаре, зелене површине, а по први пут биће постављена и јавна расвета.
donor
donor
donor
donor