img

Вести

Општина издвојила 45 милиона динара за замену ПВЦ столарије и котлова - Председница Ћирић Бошковић уручила прве уговоре

img

Print

Субвенционисањем пројекта повећања енергетске ефикасности, Општина Рума је још једном на делу показала да је поуздан партнер и ослонац грађанима.

Суфинансирањем уградње ПВЦ столарије и набавке котлова на природни гас локална самоуправа жели да помогне унапређење енергетске санације у стамбеном сектору на територији наше општине.

Стабилно буџетско пословање омогућио је комодитет Руми, да издвоји и више средстава него што је било планирано за пројекат повећања енергетске ефикасности породичних кућа и станова.

Интересовање грађана је било толико да је Општина Рума првобитно планираних 15 милиона динара, морала да повећа на близу 45 милиона динара, како би изашла у сусрет свима који су испунили услове за добијање субвенције.

Пројекат ће обухватити око 520 домаћинстава, а то је за скоро 100 више него прошле године.

Председница Општине Рума Александра Ћирић Бошковић потписала је данас у Културном центру "Брана Црнчевић" првих 40 уговора са грађанима који су добили финансијску подршку Општине, а у наредним данима уговоре ће потписати свих 520 корисника општинске субвенције.

Председница Ћирић Бошковић је подсетила да је ово трећа година како Општина Рума финансира пројекат енергетске санације, те да задовољни грађани најбоље сведоче колико је то важан пројекат који ће локална самоуправа финансирати и у наредним годинама.

"Заиста је владало велико интересовање грађана за конкурс, зато смо и одлучили да издвојимо додатна средства. Данас сам имала част да потпишем и уручим прве уговоре и разговарам са грађанима. Људи су задовољни, срећни што могу да рачунају на Општину Рума и то нас, верујте, мотивише да још преданије радимо како би свим грађанима омогућили квалитетније и боље услове за живот", изјавила је председница Ћирић Бошковић.

Подсетимо, Општина Рума сваки појединачни пројекат замене старе дотрајале столарије и уградњу ПВЦ столарије, или уградње новог, или замене старог котла на гас субвенционише у износу до 50% од вредности радова.
donor
donor
donor
donor