img

Вести

ФСС у посети Фудбалском клубу "Напредак" Жарковац

img

Print

Фудбалски савез Србије наставља своју кампању обиласка фудбалских клубова широм наше земље. Идеја ФСС-а је да у директној комуникацији са клубовима види у каквом су стању, какве их дилеме муче, шта може ФСС да учини за њих, а да једним гестом донације спортске опреме локалним клубовима покаже да су подједнако важни сви чланови фудбалске организације.

"Сваки клуб и у најнижем рангу такмичења и они који су професионални су подједнако важни, сви су део велике фудбалске породице", оценио је Дејан Сантрач, председник судијске комисије Фудбалског савеза Србије, који је данас посетио Жарковац и у име савеза представницима ФК "Напредак" уручио на поклон спортску опрему.

"Клуб у Жарковцу има добру традицију, богату, али нажалост има и проблема, због којих је упитна такмичарска сезона. У разговору са људима чујемо да су се реорганизовали и да ће наћи начина да се боље снађу на пролеће. Имаће подршку локалне самоуправе исто тако и ФСС-а у будућности, јер је важно да се клубови не гасе. Фудбалски клубови морају бити места окупљања, да деца и људи имају простора негде на отвореном да се баве спортом и рекреацијом. Посебно је важно да млади проводе више времена на отвореном, било да играју или гледају фудбал", казао је Сантрач.

Председник Општинског фудбалског савеза Рума Синиша Сремац се захвалио ФСС-у на донацији.

"Спортска опрема је потрошна роба, зато је оваква донација увек добродошла. Локалним срединама значи подршка Савеза, верујем да ће ФК "Напредак" превазићи кризу и да ћемо кроз заједничку сарадњу подићи фудбал на један виши ниво", рекао је Сремац.

Сантрач је посету искористио и да са начелником Општинске управе Душаном Љубишићем и представницима румског Спортског савеза и Општинског фудбалског савеза разговара о будућој сарадњи са кровном српском фудбалском организацијом.
donor
donor
donor
donor