img

Вести

Тамара Миловановић, лауреат 25. Међународног такмичења соло певача "Никола Цвејић”

img

Print

Удружење "Никола и Марица Цвејић”, у сарадњи са румском ОМШ  "Теодор Тоша Андрејевић” и ОШ "Душан Јерковић“  организовало је ове године јубиларно, 25. Међународно такмичење соло певача "Никола Цвејић”.

Такмичење је окупило најбоље младе наде из земље и окружења, а током два такмичарска дана наступило је преко 70 соло певача. Такмичeњу у Руми је традиционално присуствовала и наша примадона Радмила Бакочевић, која је од почетка у њега укључена, дуго као председница, а сада као почасна председница жирија.

Лауреат јубиларног такмичења је Тамара Миловановић, са Филолошко-уметничког факултета Универзитета у Крагујевцу, у класи професора Војислава Спасића.

Она је добитница и награде Ротари клуба Рума, као и Удружења „Никола и Марица Цвејић“.

Додељене су и специјалне награде за мушки глас Матији Арнаутовићу, ФМУ Београд, за најмлађег учесника Наталији Ристић из Музичке школе у Нишу, за најбоље извођење домаћег композитора Тамари Миловановић, док је за перспективног сопрана примадона Радмила Бакочевић награду уручила младој Еви Осоњачки. Ева има само 15 година и похађа Музичку школу у Вараждину, а освојила је једина свих 100 поена на овогодишњем такмичењу.

25. Међународно такмичење соло певача "Никола Цвејић” се одржало под покровитељством Општине Рума, Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Министарства културе  Републике Србије.
donor
donor
donor
donor