img

Вести

На иницијативу председника Вучића почела реконструкција пута Грабовци - Витојевци

img

Print

"Пре само две седмице када је отваран ауто-пут Рума - Шабац, председник Србије Александар Вучић обећао је да ће након деонице пута Платичево - Витојевци, одмах кренути рехабилитација пута Витојевци - Грабовци", подсетила је председница Општине Рума Александра Ћирић Бошковић, која је у друштву министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића обишла почетак радова на комплетној реконструкцији пута Витојевци - Грабовци.

Министар Горан Весић је истакао да је ресорно министарство ове године уложило већ преко 350 милиона евра у реконструкцију постојећих локалних путева широм Србије, што доприноси повећању радних места, бољој повезаности и економском расту. Реконструкција постојећих путева је важна, јер неки од њих нису обнављани и по више деценија, чак и по 60 година, нагласио је Весић.

Министарство грађевинарства ће ове године на територији наше општине изградити скоро 23 километра локалних путева, вредних скоро 700 милиона динара.

"Ово су веома важни радови за сва три села, поготово мештане Витојеваца и Грабоваца, јер им је ово једина веза ка Руми. Пут је био у веома лошем стању, сада ће бити и проширен на шест метара. Прва деоница пута, која је била планирана је урађена, то је локални пут Платичево - Витојевци. Захваљујући председнику Републике Србије Александру Вучићу, урадићемо и наставак пута до Грабоваца у дужини од 4,2 км, чиме ћемо имати укупно 9,2 км потпуно новог асфалта", изјавила је председница Ћирић Бошковић.

Поред ауто-путева и брзих саобраћајница, не запостављају се ни локални, ни регионални путеви који имају суштински значај за локално становништво, оценио је министар  Весић и додао да ће ове године бити уграђено 6,5 милиона тона асфалта, што је три пута више него 2013. године.

"Никада више новца нисмо уложили у путну инфраструктуру, само у Срему биће уграђено 600.000 тона асфалта. Ауто-путеви, пруге, локални путеви обезбеђују нова радна места и зато је одлука председника Вучића да се Србија развија кроз путну инфраструктуру суштински најважнија. Инвеститори траже добру повезаност са главним саобраћајницама, како би могли своју робу брзо да пласирају. Нова радна места значе виши животни стандард, развој локалног бизниса. Уложили смо доста, али у сарадњи са локалним заједницама настављамо са улагањима у циљу бољег стандарда грађана", казао је Весић, који је током посете разговарао са грађанима Витојеваца и Грабоваца о динамици радова, најавивши да ће и овај пут бити реконструисан пре званичног рока од 90 дана.
donor
donor
donor
donor