img

Вести

Трибина поводом Међународног дана достојанственог рада

img

Print

Поводом Међународног дана достојанственог рада, Савез синдиката синдиката Војводине организовао је данас, у Културном центру "Брана Црнчевић" у Руми, трибину која је окупила социјалне партнере: представнике радника, послодаваца и носиоце власти.

Светска конфедерација синдиката је установила 7. октобар за Међународни дан достојанственог рада, а ове године мото обележавања празника је "Да плате порасту".

Горан Милић, председник Савеза самосталних синдиката  Војводине је истакао да  је свим радницима преко потребно повећање плате, нагласивши да су плате и даље мале, без обзира на то што је  минимална цена рада повећана највише до сад, 17,8 одсто.

2023. година је социјалне једнакости поручио је Драго Тешић, председник Савеза самосталних синдиката за општине Рума, Пећинци и Ириг, поручивши да достојанствен рад подразумева добре услове рада, плату од које се може пристојно живети, социјални дијалог и право на колективно преговарање.

Општина Рума као локална заједница која је опредељена за убрзан економски развој и на том плану остварује значајне резултате, такође је заитересована за стабилан социјално-економски амбијент и дајемо све од себе да допринесемо успешном раду социјално-економског савета, изјавио је Стеван Ковачевић, председник Скупштине Општине Рума.

Из Уније послодаваца Војводине поручују да уколико не дође до повећања плата, да ће доћи до још већег смањења радне снаге, што је већ евидентан проблем. Владимир Лалошевић председник Уније послодаваца Војводине је изразио наду да ће се успоставити прави социјални дијалог као што је то у западним државама и да ћемо доћи до повећања стандарда живота људи у Србији.
donor
donor
donor
donor