img

Вести

Кенијци најбржи у Руми - Лабан Чериот и Рона Њабоке Њајабочоа победници 5. Румског полумаратона

img

Print

Више стотина професионалних спортиста и рекреативаца узело је данас учешће у најважнијој спортској манифестацији у нашем граду, петом по реду, Румском полумаратону. Јаку конкуренцију у обе категорије предводили су такмичари из Кеније, а одличним резултатима српски атлетичари су равноправно парирали руским спортистима, који су такође у великом броју учестовали у данашњој трци.

У мушкој конкуренцији Лабан Чериот је резултатом 01:06:58 први прошао кроз циљ, оставивши иза себе прошлогодишњег победника и рекордера Румског полумаратона Стенлија Кипрута 01:08:04, док је трећи резултат истрчао још један такмичар из Кеније, Хосеа Киплагат Туеи 01:08:47.

Домаћи тркач Ђуро Борбељ из АК Апатин био је четвртопласирани са резултатом 01:12:37, а најбржи Румљанин био је Бранислав Срдић са деветим резултатом у укупној конкуренцији 01:23:04.

Рона Њабоке Њајабочоа је полумаратон истрчала за рекордно време  01:17:37, што је за четири секунде боље време од досадашњег рекорда Теодоре Симовић. Другопласирана је била Рут Матебо 01:21:14, док је бронзану медаљу освојила српска атлетичарка Слађана Стаменковић 01:22:17. Најбржа Румљанка је била Гордана Обрадовић 02:05:31.

Победници Румског полумаратона су сагласни у оцени да је упркос топлијeм времену било задовољство надметати се у Руми, те да ће и наредне године поново трчати у нашем граду.

5. Румски полумаратон организовао је Спортски савез, под покровитељством Општине Рума, која је обезбедила и вредне новчане награде.

Председник СО Рума Стеван Ковачевић је истакао да је Румски полумаратон најзначајнија спортска манифестација и да она на најбољи начин илуструје жељу локалне самоуправе да кроз спорт пропагира здраве стилове живота.

„За ових пет година колико се Румски полумаратон одржава ова манифестација је прихваћена од стране наших суграђана и остварује своју мисију на најбољи начин пропагира и спортске стилове живота, али  и румску општину, не само у Србији него и у региону. Сигуран сам да ће ова манифестација бити све боља из године у годину, што потврђује и број учесника и њихов квалитет“, рекао је Ковачевић.

Поред главне трке одржана је и традиционална штафетна трка 3x7км, ДДОР трка задовољства и можда и најомиљенија НЕОН Бамбини маратон, у коме су малишани до 2 године старости пузали стазу симболично дугу 4,5 метара, са јасном алузијом на 45 паралелу на којој се наш град налази.

И ове године Румски полумаратон довео је у наш град легенде атлетике. Оливера Јевтић овога пута није трчала, али је саветима и те како помогла, на првом месту, Стенлију Кипруту и Слађани Стаменковић, да остваре добар резултат.

Резултати 5. Румског полумаратона
donor
donor
donor
donor