img

Вести

Покрајина финансијски подржала пројекат уређења излетишта Борковац

img

Print

Председница Општине Рума Александра Ћирић и покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић потписали су данас у Градској кући уговор којим Покрајина опредељује средства за пројектно - техничку документацију и само уређење кеја и плаже на језеру Борковац. У питању су средства у износу од око 60 милиона динара, а планирано је да се документација уради до краја године и да на пролеће наредне године буду уређени кеј и плажа на језеру.

"У питању је велики, озбиљан пројекат који смо најављивали. Општина је сама кренула у уређење целокупног излетишта Борковац, али без подршке виших нивоа власти, пре свега мислим на Покрајинску владу, тешко је реализовати све планирано. Ми смо већ кренули са уређењем излетишта у смислу уређења трим стазе, кренуће и радови на уређењу простора око старог базена, док Воде Војводине, односно предузеће Галовица уређује Борковачки канал. Рума је чвориште важних путева, зато је важно оснажити и туристичку понуду, искористити добар туристички потенцијал. Имамо потребну озбиљност, а и подршку виших нивоа власти  да од нашег Борковца направимо једно од најлепших и најпопуларнијих туристичких излетишта у целој земљи", поручила је председница Ћирић.

Др Иванишевић је поручио да покрајинска администрација испуњава своја обећања, те да није постојала ни најмања дилема да ли треба улагати новац у уређење Борковачког језера.

"Оно што јесте посебно задовољство доћи у Општину Рума што овде увек имамо неки нови пројекат и неку нову идеју око које се апсолутно слажемо. Уређењем Борковачког језера Руму градимо као нову туристичку дестинацију на територији АП Војводине и то јесте задатак који није могуће испунити без активне локалне самоуправе и председнице општине и њеног тима, али наравно уз подршку свих органа власти, Покрајинске и Републичке владе. Наша идеја јесте да у овој фази ова пројектно - техничка документација буде готова до краја године, да бисмо могли да кроз грађевинске радове на пролеће наставимо да уређујемо Борковачко језеро и околину, зато је око 23 милиона динара издвојено за пројектно - техничку документацију, а за конкретне радове, уређење плаже и куповину мобилијара и све остало издвојено је око 36 милиона динара", истакао је др Иванишевић.
donor
donor
donor
donor