img

Вести

Бронзана медаља за Марка Видаковића на Светском првенству

img

Print

Спортиста Марко Видаковић, члан Савате бокс клуба "Рума" освојио је 3. место, бронзану медаљу у сениорској конкуренцији у категорији до 85кг на Светском првенству у комбат саватеу, које је одржано у Вараждину, Хрватска од 19. до 23. јула 2023. године. У четвртој полуфиналној борби је изгубио од светског првака из Француске, а у елиминацијама је победио противнике из САД-а и Маурицијуса и изгубио од противника из Украјине.
Други сениорски представник Дамјан Марковић до 70кг није успео да се пласира у полуфинале и остао је без медаље. Са њима су путовали и тренери Миодраг Ракић и Љубомир Дамјановић.
Репрезентација Србије освојила је 2 златне и 4 бронзане медаље на овом Светском првенству.
"Ово је прво сениорско Светско првенство за Марка Видаковића и задовољни смо резултатом. Његов противник из Француске је вишеструки светски првак и ово је било велико искуство за Марка Видаковића пред предстојеће велико интернационално такмичење "World Combat Games" у Ријаду у октобру месецу. Предстоје нам припреме за Европско сениорско првенство у асу саватеу у Ругвици, Хрватска од 1. до 2. септембра 2023. године где ће од румских спортиста наступити Анастасија Иконић до 65кг и Дамјан Марковић до 70кг", изјавио је тренер Миодраг Ракић.
donor
donor
donor
donor