img

Вести

Културно лето - Свирке, концерти, поетске и књижевне вечери

img

Print

Улична рок свирка вечерас на платоу код Градске куће отвара овонедељни програм Културног лета. Публика ће имати прилику да ужива у старом добром року који ће свирати КЦ бенд, у непревазиђеним песмама које су давно ушле у историју музике.

Снежана Милошевић, Марија Ратанчић, Нађа Боровић, Ања Тубић и Сара Грковић ће се потрудити да те песме на најбољи могући начин интерпретирају и дочарају, наравно уз пратњу својих искусних колега и музичара Мирка Лукића (ел. гитара), Ненада Вукелића (бас гитара), Алексе Страјина (клавијатуре) и Стефана Делића (бубњеви). 

Поетско вече награђиване новосадске песникиње Наташе Бундало Микић биће одржано у Градској библиотеци "Атанасије Стојковић" у среду, 12. јула, од 20 часова (промењена првобитна сатница са 19 на 20 часова).

Млада књижевница Симонида Лончар представиће љубитељима писане речи своју збирку "Пнеума", коју је издала Матица српска. Симонида ће Румљанима свој књижевни рад представити у четвртак, 13. јула, са почетком у 20 часова, у румском Културном центру.

У петак, 14. јула, на Градском тргу биће уприличен концерт народне музике, а за Румљане ће певати врхунски вокали, наша суграђанка Александра Сашка Падров и један од најпопуларнијих певача Саша Матић. Концерт почиње у 21 час.

Дан касније, у суботу, 15. јула, Градским тргом ће поново одзвањати рокенрол звук. Од 21 час на бину ће добро познати румски састав Фреди Кругер, а након њих сцена ће припасти легендарном нишком бенду Кербер.

Добро дошли!
donor
donor
donor
donor