img

Вести

Изградња кружног тока код Риговог млина - Неће бити обуставе саобраћаја

img

Print

У Руми је започела изградња раскрснице кружног тока код Риговог млина, на улазу у град из правца Сремске Митровице. Општина Рума је припремила целокупну планску документацију, док се радови, које је најавио председник Србије Александра Вучић, током посете Руми 17. марта ове године, финансирају и изводе  у надлежности ЈП "Путеви Србије", односно Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Радови ће трајати 60 дана, али неће бити обуставе саобраћаја пошто не постоји алтернативни правац, јер се паралелно изводе радови и на деоници ауто-пута код Румске петљe, који такође трају до јесени, појаснила је председница Општине Рума Александра Ћирић.

"На овој локацији имамо велику фреквенцију саобраћаја, поготово ујутру и после подне, у тзв. шпиц часовима када људи одлазе на посао или се враћају кући. Велики број фабрика је смештен у Индустријској улици, пут ка Сремској Митровици је веома прометан те се дешавају нажалост и саобраћајне несреће. Изградњом кружног тока са четири прикључне траке планирамо да повећамо и саму безбедност у саобраћају, а уједно и да на један леп начин уредимо и прилаз самом граду", казала је председница Ћирић, захваливши се председнику Србије Александру Вучићу на одржаном обећању, али и свесрдној подршци коју даје развоју румске општине.

Након завршетка изградње кружног тока наставља се рехабилитација Индустријске улице, целом дужином од око 4 километра.

"Динамиком су предвиђени прво радови на кружном току, потом рехабилитација Индустријске улице, а ми даље својим средствима и средствима АП Војводинe настављамо реконструкцију улице Вука Караџића и Павловачке улице, тако да ћемо имати леп и уређен град. Рума ће имати све елементе једне развијене средине, што и јесте", истакла је председница Ћирић.
donor
donor
donor
donor