img

Вести

Афирмација правих вредности - Општина наградила најбоље ученике, сјајна рок свирка увеличала доделу признања

img

Print

Други дан манифестације Културно лето 2023 био је прожет фузијом знања и снажног и енергичног рокенрол звука.

Званичном доделом диплома и новчаних награда најбољим ученицима у оквиру манифестације Културно лето, Општина Рума је поново пред Румљанима заслужено промовисала изврсне ђаке, оне најмарљивије и највредније ученике наше општине.

Председница Општине Рума Александра Ћирић и њена заменица Биљана Поповић Јовановић уручиле су укупно 121 диплому, али и новчане награде од по 10.000 динара носиоцима "Вукове дипломе"  и ученицима који су освојили једну од прве три награде на републичком или међународном такмичењу. Такође, награђено је и 16 ђака генерације са додатних 10.000 динара.

Председница Ћирић је одала признање ученицима за сав труд и залагање које су уложили током школовања, честитајући им на оствареним успесима и пожеливши им да и у будућности наставе да се усавршавају и напредују.

„Из године у годину имамо све више ђака који су постигли велике успехе и резултате било да су то такмичења у спорту, музици или да су то вуковци, ђаци генерације, велика је част и понос имати такве суграђане. Са вама тако успешним и добрим наша будућност је загарантована! Ми радимо и градимо, трудимо се како бисмо вама оставили што боље основе и једног дана када поново дођете у свој град као свршени лекари, адвокати, професори, уметници, да имате све услове да се успешно бавите својим позивом. Општина Рума ће бити увек ту да вам помаже“, казала је председница Ћирић.

Након свечаности уручења диплома и новчаних награда уследио је младалачки темпераментан концерт полазника Удружења „Креативни М кутак" из Новог Сада.

Градским тргом су проламали хитови Бон Џовија, Лени Кравица, Металике, Партибрејкерса у изведби најмлађих новосадских музичара, а концерт су употпунили класици: The Final Countdown (Europe), Another Brick in the Wall (Pink Floyd), Zombie (The Cranberries), The Trooper(Iron Maiden)...

Циљ постојања М кутка јесте да деци и младима приближи музику на креативан начин, а полазници имају могућност да бирају између седам смерова помоћу којих могу да заволе музику. Своје знање талентовани малишани већ традиционално показују на хуманитарним концертима или свиркама попут ове вечерашње.

Културно лето се наставља у недељу, 2. јула, када ће на Градском тргу, у времену од 18 до 23 часа, бити одржан Ноћни базар.
donor
donor
donor
donor