img

Вести

Зрењанинска филхармонија концертом филмске музике отворила Културно лето 2023

img

Print

Музички ватромет на Градском тргу и онај прави на нeбу изнад нашег града, обележио је почетак двомесечне манифестације Културно лето 2023.

Јединственим наступом Зрењанинска филхармонија измамила је овације публике, која је уживала у ванвременским тоновима чувених филмских композиција.

Прошлогодишња манифестација је и те како наишла на добар пријем Румљана, али и становника околних општина, па је тако локална самоуправа настојала да настави позитиван тренд да и ове године понуди грађанима квалитетан програм, изјавила је председница Општине Рума Александра Ћирић.

Верујем да смо у томе успели. Одлучили смо се да на наш највећи празник Видовдан програм започнемо класичном музиком. Част да Културно лето отвори припала је сјајној Зрењанинској филхармонији. До 30. августа сви посетиоци ће имати прилике да уживају у заиста разноврсном програму. Биће ту концерата, књижевних вечери, позоришних представа, ликовних и филмских програма, али и стручних предавањима, која су и те како везана за богату историју нашег града и општине. Остаје ми само да све суграђане позовем да уживају у програмима Културног лета 2023“, поручила је председница Ћирић.

У импозантном, симфонијском извођењу  вечерас су се низали култни хитови из домаћих и страних филмских остварења које су за Румљане певали Душан Свилар и Мирна Радуловић.

Заједно са њима публика је певала „Звиждук у осам“, „Несаницу“, песму „Ружо румена“ и велики хит из филма „Тома“ – „Поноћ“.

Незаборавно вече употпунили су класици из филмова Кум, Отписани, Балкан Експрес, серија Бољи живот, Вратиће се роде, Камионџије, док је у духу данашњег празника програм окончан са песмама „Видовдан“ и „Ово је Србија“.

Директор Зрењанинске филхармоније Роман Бугар захвалио се Румљанима на срдачној добродошлици и организаторима који су, како је рекао, имали слуха да у програму манифестације дају предност квалитету у односу на квантитет.

На бини се вечерас нашло близу 30 музичких виртуоза, што је одлична увертира за богати и садржајни програм који следи у наставку Културног лета.                                   

Већ у четвртак, 29. јуна, на Градском тргу, од 19 часова, биће уручене Вукове дипломе најбољим ученицима наше општине и посебна признања за ђаке генерације, а потом следи енергична рок свирка новосадског бенда Креативни кутак М.

 
donor
donor
donor
donor