img

Вести

10. Видовдански сабор - Промоција витештва и традиционалних вредности

img

Print

У организацији „Академије видовданских витезова србских“ у Руми ће у суботу, 24. јуна, бити одржан јубиларни 10. Видовдански сабор србских витезова.

Манифестација која има за циљ афирмацију витешких вредности, традиције и културног наслеђа српског народа окупиће и ове године велики број поклоника историје и заљубљенике у древне витешке вештине, али и истакнуте припаднике војске и полиције, борце који су часно бранили нашу отаџбину.

Програмом манифестације предвиђен је пријем за делегацију Сабора у Градској кући, полагање венаца на спомен плочу у румском парку Хероја Кошара и Паштрика, у храму Вазнесења Господњег биће служен помен за погинуле у одбрамбено-отаџбинским ратовима 1991-1999., док је централна академија, на којој ће бити уручена признања, заказана за подне у парохијском дому Вазнесењске цркве.

У оквиру манифестације у парку Хероја Кошара и Паштрика биће уприличена и показна вежба 1. бригаде копнене војске и жандармерије, са циљем промоције кодекса части и афирмације традиционалних вредности попут родољубља.
donor
donor
donor
donor