img

Вести

Одржан Сајам запошљавања

img

Print

Национална служба за запошљавање организовала је данас у Кулутрном центру "Брана Црнчевић" традиционални Сајам запошљавања.

Учешће на сајму је узело 24 послодавца, који су истакли потребу за запошљавањем око 400 нових радника разних образовних профила и степена стручне спреме, истакла је директорица НСЗ Филијала Сремска Митровица Маријана Грабић.

"На евиденцији испоставе у Руми налази се 1950 незапослених лица. Тај број се смањује из месеца у месец, из године у годину, и у односу на мај прошле године на нашој евиденцији је 15 посто мање незапослених лица. Једна од мера коју спроводи Национална служба за запошљавање у циљу повећања броја запослених је и овај сајам запошљавања. Ови сајмови нам показују да је све веће интересовање послодаваца да буду учесници јер је ово један од најбољих начина да дођу до новог радника, а незапосленим лицима ово је прилика да изаберу посао који желе. Ово је само једна од мера активне политике запошљавања и морам да напоменем да је Општина Рума препознала проблем незапослености као један од приоритета који треба да реше на нивоу локалне самоуправе. Сваке године Општина Рума из свог буџета издваја додатна средства која се усмеравају на мере како би се смањио број лица на евиденцији. Једна од мера које реализују је програм стручне праксе јер је на нашој евиденцији је 17% младих. Тренд је тај да послодавци неће да запосле лица која немају довољно знања и радно искуство и то је прилика да кроз први посао стекну знЈе и буду конкурентни на тржишту рада. Са друге стране на нашој евиденцији је велик број неквалификоване радне снаге и наш задатак је да тим лицима помогнемо да дођу до посла. Преко 40 посто лица на нашој евиденцији има завршену основну школу или непотпуну основну и кроз наше финансијске мере ми стимулишемо и  дајемо субвенције послодавцима да запосле та лица", изјавила је директорица Грабић.

На услузи и грађанима и привредним субјектима и овога пута су били радници Националне службе за запошљавање који су давали заинтересованима све потребне информације о актуелним програмима подстицања запошљавања.
donor
donor
donor
donor