img

Вести

Потписан уговор са Покрајинским секретаријатом за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама

img

Print

Председница Општине Рума, Александра Ћирић присуствовала је данас потписивању уговора са Покрајинским секретаријатом за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама у Архиву Војводине.
Додељена средства намењена су за финансирање и суфинансирање пројеката који су одобрени путем Конкурса Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама у области заштите и очувања културног наслеђа у АП Војводини за 2023. годину.

Општини Рума додељен је важан уговор који ће нам омогућити да унапредимо наше културно наслеђе. Установи Културни центар одобрена су средства за израду и постављање пода на сцени велике сале Културног центра "Брана Црнчевић". Овом реализацијом планираних пројектних активности ствара се значајно побољшање услова за рад и реализацију програма Културног центра. Ова институција је најважнији простор за презентацију нематеријалног културног наслеђа у нашем граду. Реализација овог пројекта доприноси и едукацији шире јавности, посебно младих, као и унапређује услове за ширење културе у нашој општини и повећање видљивости културних садржаја.

Урош Николић, в.д. директор Завичајног музеја Рума потписао је уговор за пројекат добијен по конкурсу Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама. Пројекат подразумева конзервацију предмета из Етнолошке збирке, а све у циљу припреме сталне поставке.

"Овом приликом захваљујем се Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, као и Драгани Милошевић, покрајинској секретарки на великој подршци Општини Рума. Верујем да ће успешна реализација овог пројекта унапредити културну сцену у нашој општини, очувати наше наслеђе и омогућити вредне едукативне и уметничке садржаје за све наше суграђане", изјавила је председница Ћирић.
donor
donor
donor
donor