img

Вести

Караван радости и пријатељства у суботу у Руми - Дунав осигурање Спортске игре младих

img

Print

Највећа манифестација аматерског спорта за децу и омладину на овим просторима - Дунав осигурање Спортске игре младих одржаће се у суботу, 3. јуна на Градском тргу у Руми, са почетком у 10 часова.

Реч је о манифестацији која се одржава од 2014. године чији је основни циљ окупљање што већег броја деце и младих и промоција здравог начина живота и пријатељства.

Деца ће се такмичити у више дисциплина, у игри ЛИНО између две ватре, атлетици у трци на 60м, 3×3, а играће се и турнир у малом фудбалу Кока-Кола куп за дечаке и девојчице. За све оне који се нису пријавили а желе да учествују, могу то учинити преко сајта igremladih.co.rs

На иницијативу генералног спонзора Игара, компаније Дунав осигурање, покренута је кампања под називом “Пружам руку, не подмећем ногу”, која ће имати циљ да укаже на све облике вршњачког насиља.

Активности у оквиру кампање биће усмерене на понашање на спортским теренима, пре свега деце, али и родитеља, вођа екипа, учитеља, наставника и свих оних који се буду нашли у улози навијача. Имајући у виду да су Спортске игре младих највећа аматерска спортска организација за децу и младе у Европи, сигурно је да ће поруке које промовишу фер-плеј, толеранцију и позитивне системе вредности чути велики број ове популације.
donor
donor
donor
donor