img

Вести

Дани словенске писмености и културе

img

Print

Манифестација „Дани словенске писмености и  културе", која представља веома важан културно-уметнички догађај не само за Руму и њене грађане, већ и за Срем, Србију, али и све словенске земље, одржава се ове године од 18. до 26. маја 2023. године.

Свечано отварање манифестације заказано је за четвртак, 18. мај, у Великој дворани Културног центра „Брана Црнчевић", са почетком у 19 часова.

У протеклих дванаест година манифестација може да се похвали богатим програмом, као и уваженим учесницима: амбасадорима словенских земаља у Републици Србији, секретарима и аташеима за културу, академицима књижевним критичарима, универзитетским професорима, као и осталим културним и јавним радницима из Србије и иностранства. Манифестација „Дани словенске писмености“ je у претходних 12 година наишла на топао пријем код публике и исту је пратило преко 20.000 људи.

Значајну улогу, као и претходних година, у реализовању поменуте манифестације има Општина Рума, која својим деловањем и радом подржава активности Градске библиотеке „'Атанасије Стојковић''.
Поред веома важног духовног сегмента манифестације, она се великим делом бави и културним наслеђем, али и савременим културно-уметничким појавама на културној мапи свих словенских земаља. Градска библиотека „Атанасије Стојковић“, као главни организатор и иницијатор одржавања ове манифестације, се труди да из године у годину програми буду богатији и разноврснији, а публика задовољнија.

Отварање 13. манифестација "Дани словенске писмености и културе", пројекције филмова и предавања моћи ћемо да пратимо и на YouTube каналу https://www.youtube.com/channel/UCH-fxCFTkd7-goU5Yzob4JA , у периоду од 18. до 26. маја.
donor
donor
donor
donor