img

Вести

Рукометашице РК „Рума“ се пласирале у Супер Б лигу Србије

img

Print

Женска екипа Рукометног клуба „Рума" пласирала се у Супер Б лигу Србије. У последњем 18. колу Прве рукометне лиге Војводине, Румљанке су вечерас, у Спортском центру „Рума“, победиле екипу „Лаки" из Црвенке, резултатом 39:21. Утакмица није имала такмичарског значаја, јер су Румљанке и пре последњег кола математички обезбедиле шампионску титулу, али је играна за навијаче, па је тако обиловала мноштвом лепих и атрактивних потеза.

Пехар победничкој екипи уручио је Стевица Јевремов, директор Прве рукометне лиге Војводине, а медаље шамшионкама председница Општине Рума, Александра Ћирић.

У име целе општине, желим да честитам свим играчицама на овом великом успеху. Њихова посвећеност и жеља да се изборе за победу је инспиративна и промовише дух спорта у нашој заједници. Оне су прави пример младима да кроз труд и рад могу да постигну све што желе. Желим да се захвалим и тренерима, запосленима у клубу и свима који су учествовали у подршци овом изванредном тиму. Њихова подршка је била важна за овај велики успех“, поручила је председница Ћирић, која је добила на поклон од рукометашица шампионску мајицу Рукометног клуба „Рума“ за сезону 2022/23.

Драган Видовић, тренер женске екипе РК „Рума“ честитао је играчицама заслужено освајање првог места, нагласивши да је клуб целе сезоне био сконцентрисан на освајање првог места и пласман у виши ранг

„Супер Б лига ће наредне сезоне бити квалитетнија него што је била ове сезоне, мораћемо да се добро спремимо, нека појачања сигурно доведу и мислим да ћемо остварити једну запажену улогу у лиги. Општина нас је подржала и ове и претходних сезона и надам се да ће нас подржати и у наредној сезони. Ове девојке су навикле да иду на највиши могући пласман који можемо да остваримо у сезони, ако је то пето место идемо да јуримо пето место, ако можемо за прво, ми ћемо се борити за прво и тако приступамо свакој сезони", изјавио је Видовић.

За МВП-а лиге проглашена је голманка румске екипе Ана Марчетић, а признање јој је уручио делегат Миодраг Миловац.

Румљанке су ову сезону у Првој рукометној лиги Војводине завршиле са 29 бодова. Ово је изузетан успех женске екипе РК „Рума" која се прикључила већ постојећем Рукометном клубу "Рума" 2019.године. Од тада Румљанке су једну годину играле у Другој рукометној лиги Војводине, три године су се такмичиле у Првој, да би у овој сезони заслужено освојиле титулу и обезбедиле пласман у виши ранг - Супер Б лигу Србије.
donor
donor
donor
donor