img

Вести

Изложба Музејски легати - Завештање за будућност

img

Print

У четвртак 11. маја, са почетком од 19 часова, у холу Културног центра "Брана Црнчевић" у Руми биће отворена изложба "Музејски легати - завештање за будућност". Изложба је део програма манифестације "Музеји за 10". На изложби ће бити представљен избор експоната и уметничких дела свих 8 легата Завичајног музеја Рума

Одељење уметничких збирки ЗМР има 6 легата, и то: легат Миливоја Николајевића, легат Др Романа Соретића, легат Федора Феђе Соретића, легат Бранислава Макеша, легат Бранке Колунџић и легат Милана Бесарабића, на изложби ће бити одабрана уметничка дела која на карактеристичан начин презентују опус сваког од аутора.  

Легат Драгана Томашевића, који припада одељењу археолошкох збирки садржи мноштво експоната од којих ће најзначајнији бити приказани у склопу изложбе. 

Легат др Милана Мићића припада техничкој збирци ЗМР и садржи апотекарске посуде и опрему, као и копије фармакопеја и научне радове које је др Мићић објавио током своје каријере, те ће на изложби бити приказан и део ове вредне колекције.
donor
donor
donor
donor