img

Вести

Комплетно реновирана школа у Стејановцима

img

Print

Основна школа у Стејановцима заблистала је новим сјајем. Општина Рума финансирала је комплетно реновирање подручног одељења ОШ „Вељко Дугошевић" у Стејановцима, а радови су обухватили и спољашњост и унутрашњост зграде коју похађају стејановачки предшколци и основци.

Председница Општине Рума Александра Ћирић је приликом данашњег обиласка истакла да је школа била у заиста лошем стању, да готово три деценије није било већих улагања.

„Стејановци су село у којем има доста младих породица, а самим тим повећава се и број деце која похађују ову школу и вртић. Школски објекат сада прелепо изгледа. Добили смо једну сасвим другачију  и очаравајућу слику овде у Стејаноцима. Наш циљ, али и наша дужност је да све школе на територији наше општине обновимо и реновирамо, да деца имају што боље услове и образовање. То је велики посао, али ми смо показали да имамо одлучност да испунимо зацртане циљеве", изјавила је председница Ћирић.

Школа у Стејановцима се састоји из два дела који користе УПВО „Полетарац" и ОШ „Вељко Дугошевић", веза та два објекта је увек била проблематична, пре свега када је грејање у питању, но, сада је и тај проблем успешно решен, напоменула је Биљана Поповић Јовановић, заменица председнице Општине Рума.

„Решен је проблем ходника који је спона између школског и предшколског дела објекта. Постављена је нова столарија, обезбеђена је пећ на гас, те се сад ходник греје, урађени су и санитарни чворови у објекту, кухиња, трпезаријски део, комплетан вртић је опремљен са новим намештајем. Двориште у објекту је уредно, чисто, ограђено и безбедно, али имамо план да и њега са неким новим детаљима употпунимо. Онда заокружујемо целу причу, мада смо већ презадовољни и ми и деца и родитељи чији малишани похађају школу и вртић у Стејановцима", казала је Биљана Поповић Јовановић.

Директорица ОШ „Вељко Дугошевић" Јасмина Вукановић је напоменула да школу похађа више од 30 ученика, у два комбинована одељења, први и трећи разред, други и четврти, а ту су и предшколци, њих седморо.

„Школа је сада заиста лепа, деца кажу цакум-пакум уређена, а наставни кадар је више  него задовољан. Имамо један леп уређен амбијент, какав деца и заслужују. Све нас то мотивише да боље радимо, да дамо више од себе. Деца бораве у једном безбедном окружењу, топлим и добро опремљеним учионицама. Вртић у склопу школе не одудара од рецимо новог објекта Коцкице. Цео колектив ОШ „Вељко Дугошевић" је захвалан Општини Рума на уложеном напору да добијемо један заиста репрезентативан објекат", рекла је Јасмина Вукановић.
donor
donor
donor
donor