img

Вести

„Маљански светилник” – Парохијски лист Храма Вазнесења Господњег у Руми

img

Print

У циљу очувања традиције, духовног наслеђа и афирмације породичних вредности Храм Вазнесења Господњег у Руми покренуо је, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског Господина Василија, парохијски лист „Маљански светилник”.

На више од 40 страница првог броја сабрани су теолошки текстови, парохијске вести, мудре поуке, тренутне актуелности, извештаји о хуманитарним акцијама при храму и информације о раду новоосноване Светосавске Омладинске Заједнице.

Едукативни теолошки текстови за најмлађе заступљени су кроз рубрику Веронаука за децу, а образовна мисија Храма Вазнесења Господњег у Руми стара је више од два века, јер је у порти цркве радила чувена „Мала словенска школа“ свештеника Пантелејмона Хранисављевића.  

Први број листа, који ће излазити квартално, доноси нам помен на активног члана вазнесењске румске заједнице, нашег суграђанина, родољуба и филантропа Љубишу Бубала, који се хуманитарним радом бавио пре свега хришћански у тишини, без самоистицања, а чији се овоземаљски живот, нажалост, окончао 23. јануара ове године.

Главни и одговорни уредник листа, јереј Ђорђе Санчанин и члан редакције протојереј Драган Арсеновић делиће бесплатно у цркви, након васкршње литургије, парохијанима први број „Маљанског светилника”.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
donor
donor
donor
donor