img

Вести

Интензивнија сарадња Општине Рума и Амбасаде Kине у области културе

img

Print

Председница Општине Рума Александра Ћирић угостила је данас у Градској кући у Руми саветника за културу Амбасаде Народне Републике Kине, господина Сју Хонга.

Састанку у Градској кући присуствовали су заменица председника Општине Рума, Биљана Поповић Јовановић, директор Завичајног музеја Рума, Урош Николић и виши кустос Завичајног музеја Рума, Снежана Јанковић.

Сарадњом између Завичајног музеја Рума и Одељења за културу при Амбасади Народне Републике Kине остварени су одлични резултати на културном плану. Иако је сарадња прекинута због епидемије, Општина Рума и Завичајни музеј Рума су веома заинтересовани за наставак и јачање културне сарадње и комуникације са Амбасадом НР Kине.

„У периоду од 1997. до 2018. наши суграђани су имали прилику да виде преко 50 програма који су били одржани у сарадњи са Одељењем за културу при Амбасади Народне Републике Kине. Због тога смо изузетно заинтересовани да обновимо ову значајну сарадњу, која је од великог значаја не само за нашу општину, већ и за сарадњу наше две државе", истакла је председница Ћирић.  

„Господин Сју Хонг је показао спремност за наставак културне сарадње, а сигурни смо да ће она у будућности бити још јача", поручила је председница Ћирић.  
donor
donor
donor
donor