img

Вести

У „Водовод" стигао нови багер специјализован за рад на тешко приступачним теренима

img

Print

Како би се квалитет пружања услуга подигао на још већи ниво Општина Рума наставља са улагањима у обнову механизације ЈП „Водовод". Након недавне примопредаје камиона, данас је организовано и уручење новог мини багера гусеничара, носивности 3,8 тона, који ће радницима „Водовода" олакшати рад на тешко приступачним теренима.

Председница Општине Рума Александра Ћирић и заменица Биљана Поповић Јовановић посетиле су тим поводом данас ЈП „Водовод", изразивши наду да ће са новом механизацијом се знатно унапредити ефикасност у раду.

„Прошле године смо започели са великим улагањима у ЈП „Комуналац", ове године на ред је дошао и „Водовод" како би га оснажили и поново оживели, да би могло предузеће што ефикасније и што боље самостално да обавља своју основну делатност.  Знамо сви од коликог виталног значаја је то за све нас, за све становнике румске општине. Свесни смо колико је добар квалитет воде важан и зато морамо да улажемо у ово јавно предузеће како би они што ефикасније могли да обављају своју делатност", изјавила је председница Ћирић.

Директорица ЈП „Водовод" Снежана Бањац је истакла да је набавка мини багера плански извршена у циљу занављања техничког капацитета предузећа које се поред водоснабдевања, бави и одвођењем отпадних вода.

„Мини багер ће нам највише служити за радове на неприступачним теренима где путни појасеви нису широки и где су уски ровови тако да ће нам омогућити боље манипулисање у ограниченом простору. Имамо машину оваквог типа, „бобкет" набављену 2004. године. Међутим, тај мини багер је зрео за тотални ремонт, тако да је ова грађевинска машина дошла у прави час", казала је Снежана Бањац.

Председница Ћирић је након разговора са руководством и радницима „Водовода" најавила нова улагања у ово предузеће.

„Када је реч о механизацији поред мини багера у плану је набавка једног већег багера, потом камиона и једне приколице. Разговарала сам и о фабрици воде где заиста треба да се уложи и у набавку вентила, у цевну галерију и ми смо спремни да и ту помогнемо", истакла је Александра Ћирић.
donor
donor
donor
donor