img

Вести

Унапређење туристичке понуде заједнички циљ Општине Рума и Покрајине

img

Print

Покрајински секретаријат за привреду и туризам жели да се активно укључи реализацији општинског пројекта уређења излетишта Борковац.

Тим поводом председница Општине Рума Александра Ћирић је у друштву најближих сарадника угостила покрајинског секретара за привреду и туризам др Ненада Иванишевића и заједно са њим обишла радове на уређењу плаже на Борковачком језеру.

Председница Ћирић је покрајинском секретару Иванишевићу изложила детаљан план уређења најпопуларнијег румског излетишта, предочивши му све фазе реализације комплекног пројекта, а било је речи и о даљем јачању међусобне сарадње.

„Радови на уређењу плаже, приближавају се крају, још недељу дана и требало би да се заврше радови на лупању и уклањању старог бетона и потом креће фаза потпуног уређења плаже, да би наши суграђани и сви посетиоци Руме имали лепо уређењу локацију већ од јуна месеца, тј. од почетка купалишне сезоне. У разговору сам истакла значај и важност уређења Борковца и колико је овај пројекат важан, не само за Руму, већ и за читав Срем. Овај регион добиће још више на значају када се заврши Фрушкогорски коридор. Очекујемо тада већи број посетилаца и наш је циљ да на прави начин покажемо сав туристички потенцијал наше општине. Надамо се сарадњи са Покрајински секретаријатом, да заједничким снагама реализујемо један велики пројекат", изјавила је председница Ћирић.

Покрајински секретар др Ненад Иванишевић је оценио да овакве инвестиције мењају туристичку понуду, те да је Покрајина спремна да помогне све пројекте који могу побољшати туристички потенцијал и саме Фрушке горе и целе Војводине.

„Ово је веома редак и пример за похвалу, где немамо само причу, него имамо и урађену  пројектно-техничку документацију, то је још један разлог за похвалу руководства Руме и ми ћемо се управо зато потрудити на много ефективнији начин да се прикључимо том пројекту. Сада је могуће помоћи, није ово само прича, само идеја, нису само друштвене мреже, дакле ово је пројекат који се реализује у пракси и тиме су се створили услови да се државни органи активније укључе у реализацију овог пројекта. Морам рећи да сам пре свега одушевљен активизмом новог руководства у Општини Рума, јер сваки пут кад дођем у Руму видим нешто ново и видим нове идеје и не само идеје већ видим да се на терену те идеје реализују и све честитке руководству Општине Рума. Моја посета данас управо има за циљ да видим како ми можемо да помогнемо, како можемо да се укључимо у овако један капитални пројекат јер ово мења цео изглед једне стране Фрушке горе, а по завршетку Фрушкогорског коридора морамо понудити туристима много више него што имамо сада", рекао је Иванишевић и нагласио да је заједнички циљ стварање бољих услова за туристе и унапређење туристичке понуде са ове стране Фрушке горе.
donor
donor
donor
donor