img

Вести

Почео 26. Арт Трема Фест

img

Print

Међународни позоришни  фестивал професионалних камерних форми, академских представа и продукција установа културе - Арт Трема Фест ове године нуди Румљанима осам представа, које ће оцењивати стручни жири у саставу: Теа Беговска, редитељка из Скопља, Алеш Курт, редитељ из Сарајева и Ивица Клеменц, драмски уметник из Београда.

Већ по традицији Арт Трема фест је синоћ отворен мултимедијалном изложбом „Позоришно стваралаштво на тлу општине Рума – културна баштина у настајању” коју су приредили Градско позориште Рума, Позоришни музеј Војводине и Завичајни музеј Рума. Публика је синоћ имала прилику да погледа представу „Бечка столица“ Николаја Kољаде у режији Предрага Стојменовића, а у извођењу студената Академије  уметности Београд (класа  професорке Драгане Варагић). До 26. марта на репертоару су и „Кајсије у октобру“ у режији Виде Огњеновић, Факултета савремених уметности Београд,  мастер класа глуме професорке  Виде Огњеновић; „Палункова  жена“  ауторски рад Иве Петар - Драган у извођењу Трико Циркус Театар Загреб;  „ЛалаЛее Делонг у извођењу кикиндског Театра  Гусани у магли, као и  „Прослава“ у режији Бориса Лијешевића, а у извођењу студената Академије уметности Нови Сад и Позоришта Промена, у класи професора Бориса Лијешевића; „Неодустајање“ у режији Марије Меденице и Савеза драмских уметника Војводине; „Разведи ме“ у режији Роберта Ристова, а у извођењу Провокација театра Скопје и  „Плес уз ветар“  у режији Маргарете Першић и  Фране Меден, а у извођењу ОЗ театра  Мошћеничка Драга из Хрватске.

Покровитељи фестивала су Општина Рума, Покрајински секретаријат за културу и Министарство културе. Селектор и извршни продуцент фестивала је Золтан Фридман; позоришни редитељ, док је модератор разговора Милена Миколаци, професорица књижевности.

Партнери у реализацији Арт Трема феста су  Kултурни центар „Брана Црнчевић", Градска библиотека „Атанасије Стојковић” Рума, Позоришни музеј Војводине, Завичајни музеј Рума, Туристичка организација општине Рума, као и основне и средње школе те бројна удружења и пријатељи фестивала.
donor
donor
donor
donor