img

Вести

Подршка Владе АП Војводине пројектима реконструкције саобраћајне инфраструктуре и развоја спорта у Општини Рума

img

Print

За реализацију 37 нових пројеката у АП Војводини и наставак финансирања десет пројеката који су планирани као вишегодишњи Покрајинска влада је издвојила готово шест милијарди динара.

Реч је о пројектима у областима саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања, заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, здравствене заштите и развоја спорта.

Покрајина ће финансијски подржати пројекте реконструкције саобраћајне инфраструктуре и развоја спорта у Општини Руми, а свечаном уручењу уговора за доделу средстава путем јавног конкурса Управе за капитална улагања АП Војводине присуствовала је председница Општине Рума Александра Ћирић.

Општини Рума је додељено за 2023. годину 300,000,000.00 динара за финансирање два веома значајна пројекта.

У наредној години Покрајинска влада АП Војводине и Општина Рума ће наставити финансирање ових пројеката у укупној вредности од 700,000,000.00 динара како би се пројекти ваљано привели крају.

„Први пројекат је изградња фискултурне сале у Путинцима. Овај пројекат ће бити од велике користи за наше суграђане у Путинцима, посебно за младе спортисте који ће имати адекватне услове за тренинге и такмичења. Други пројекат је реконструкција Павловачке улице и улице Вука Kараџића у Руми. Овај пројекат ће укључивати изградњу новог булевара, првог у Руми са четири траке, од Риговог млина дуж улице Вука Kараџића до Главне улице, реконструкцију целе Павловачке улице, укључујући нови асфалт, ивичњаке, тротоаре, расвету и канализацију", изјавила је председница Ћирић.

Ови веома важни инфраструктурни пројекти ће бити реализовани у наредне две године. Грађевинске дозволе су већ исходоване, те изградња ускоро почиње.
donor
donor
donor
donor